INTseed Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Mam taki 6x30, 8x35 Potem już mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Jak długo kręcicie drożdze na mieszadle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 11 godzin temu, INTseed napisał: Jak długo kręcicie drożdze na mieszadle? Od 24h do 48h. Zależy jak się starter zachowuje. Jak Ci ładnie zmętnieje po dobie i piana się zredukuje to znaczy, że jest gotowy. Przy drożdżach w słabej kondycji może to potrwać dłużej. Wojciech Wojciech i Kaniutek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wojciech Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Witajcie a to moje mieszadło:) pierwsza zabawka jaką zrobiłem... ale działa. Na 5V przenośne i ciche. pozdrawiam Wojciech Wuuu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Właśnie odebrałem swoje mieszadło Nie wiem czy jest to jakaś inna wersja jak autora tego tematu, ale moje na pokrętle ma włącznik. Jak się skręci na minimum to na końcu słychać klik i się wyłącza. Kupiłem w zestawie z rdzeniami i patyczkiem do wyławiania rdzenia z brzeczki. Całkiem fajne. Niedługo testowy starter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Patyczek fajny, ale trzeba go dobrze dezynfekować, zanim sie włoży do startera. Świetnie sprawdza się bez dezynfekcji nieduży magnes podłożony pod dno kolby przy przelewaniu startera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Właśnie odebrałem swoje mieszadło Nie wiem czy jest to jakaś inna wersja jak autora tego tematu, ale moje na pokrętle ma włącznik. Jak się skręci na minimum to na końcu słychać klik i się wyłącza. Kupiłem w zestawie z rdzeniami i patyczkiem do wyławiania rdzenia z brzeczki. Całkiem fajne. Niedługo testowy starter Witaj w magicznym świecie drożdży płynnych! Następny krok - bank drożdżowy Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi