Skocz do zawartości

Żytnie Polskie Pale Ale (partial ash)


buber

Rekomendowane odpowiedzi

Umyśliłem sobie na pierwsze jesienne warzenie Żytnie Polskie Pale Ale z ekstraktu z partial mashem. Celuję w 12 litrów 12-13 Blg, ok. 40 IBU. Gotowanie 30 minut, żeby przyspieszyć proces.

Zasyp:

1,7 kg ekstrakt jasny Bruntal

0,5 kg pilzneńskiego

0,3 kg płatki żytnie

0,125 karmelowy 30

 

Chmielenie:

30 min - Marynka 20 gr

10 min - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr

0 min - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr

Whirpool - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr

Bez chmielenia na zimno. Może jakoś inaczej rozłożyć chmiele, jak sądzicie?

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.