buber Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Umyśliłem sobie na pierwsze jesienne warzenie Żytnie Polskie Pale Ale z ekstraktu z partial mashem. Celuję w 12 litrów 12-13 Blg, ok. 40 IBU. Gotowanie 30 minut, żeby przyspieszyć proces. Zasyp: 1,7 kg ekstrakt jasny Bruntal 0,5 kg pilzneńskiego 0,3 kg płatki żytnie 0,125 karmelowy 30 Chmielenie: 30 min - Marynka 20 gr 10 min - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr 0 min - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr Whirpool - Iunga 10 gr, Oktawia 10 gr Bez chmielenia na zimno. Może jakoś inaczej rozłożyć chmiele, jak sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się