Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Pomorski Oddział PSPD zaprasza do udziału w XI Pomorskim Konkursie Piw Domowych, który odbędzie się w dniu 25.11.2017 (ewentualne eliminacje dzień wcześniej) w kategoriach: - british brown ale (BJCP 2015: 13B) - porter bałtycki 18-22°Blg Konkurs został zgłoszony do Pucharu PSPD 2017/18 oraz odbędzie się zgodnie z Zasadami Dobrej Praktyki. Regulamin i formularz zgłoszeniowy: https://goo.gl/fAkXtp Wydarzenie na FB: XI Pomorski Konkurs Piw Domowych Edytowane 25 Października 2017 przez Ahtanum Ahtanowicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Z tymi dobrymi praktykami to chyba coś nie teges, bo uwarzyć porter bałtycki w 1,5 miesiąca to tak nie bardzo Mateusz Puślecki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Termin konkursu został ogłoszony na stronie PSPD zaraz po zgłoszeniu do Pucharu PSPD, około 7 miesięcy przed datą konkursu. Faktycznie na piwo.org nie było informacji, za co mogę jedynie przeprosić, jednak informacje o stylach były już dawno dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 do kiedy przyjmowane są piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 No to pewnie może być ciężko ze zgłoszeniami, bo kto stronę PSPD śledzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 8 godzin temu, kordas napisał: No to pewnie może być ciężko ze zgłoszeniami, bo kto stronę PSPD śledzi? Dobrze, dobrze. Ci co mają wysłać, wyślą Mateusz Puślecki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Zgadzam się z Szalas85. Tym którym bardziej zależy śledzą różne kanały informacji,; jednak ciekaw jestem kiedy i czy w ogóle organizatorzy ogłosiliby konkurs na Forum, gdybym moim postem nie wywołał ich do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Szalas85 napisał: Dobrze, dobrze. Ci co mają wysłać, wyślą Wyślą tylko ci, co mają wysłać Frekwencja pokaże jak było z dotarciem do piwowarów, zwłaszcza w Brown. Edytowane 17 Października 2017 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Prośba do organizatorów o podanie liczby butelek, wymaganych do przyjęcia zgłoszenia. Mam 4x0.33L - wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 42 minuty temu, pan_czarny napisał: Prośba do organizatorów o podanie liczby butelek, wymaganych do przyjęcia zgłoszenia. Mam 4x0.33L - wystarczy? Dnia 16.10.2017 o 18:37, browarek winiarek napisał: do kiedy przyjmowane są piwa? 3x0.5l lub 4x0.33l, więc tak - powinno wystarczyć. Recepcja piw do 17.11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Mam przyjemność ogłosić sponsorów naszego nadchodzącego konkursu: Malteurop Polska, słodownia, których produktów używają z powodzeniem piwowarzy w Polsce i za granicą funduje dla laureatów z obu podiów po worku słodu, który z pewnością pozwoli stworzyć kolejną brzeczkę. PolishHops, dzięki którym polski chmiel zdobywa coraz więcej zwolenników funduje dla najlepszych trzech piwowarów z obu kategorii po paczce chmielu - będzie można sowicie nachmielić swoje brzeczki. Fermentum Mobile, nasza fabryka drożdży, bez których brzeczka nie mogłaby przemienić się w piwo funduje dla zdobywców miejsc I-III odpowiednio 5, 3 i 1 fiolkę swoich drożdży. Warto stawać w szranki i korzystając z wygranych surowców uwarzyć kolejne wspaniałe piwa! Zapraszam też do śledzenia wydarzenia na FB, gdzie najszybciej pojawią się kolejne informacje i wyniki konkursu:XI Pomorski Konkurs Piw Domowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Chwilkę trwało opracowanie regulaminu, ale oto jest:https://goo.gl/fAkXtp W skrócie - czekamy na Wasze piwa od 6 do 17 listopada. 3 butelki 0.5l lub 4 butelki 0.33l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Ci co mają wysłać wyślą XD brzmi legitnie. Na pewno wygra odpowiednia osoba[kropka śmierci] Co nie zmienia faktu, że jestem daleki od byciu oburzonym, jakby mi zależało na pucharze to na pewno bym śledził, a tak nie widzę problemu. Chociaż sam jestem ciekaw frekwencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 11 godzin temu, BelgLover napisał: Ci co mają wysłać wyślą XD brzmi legitnie. Na pewno wygra odpowiednia osoba[kropka śmierci] Co nie zmienia faktu, że jestem daleki od byciu oburzonym, jakby mi zależało na pucharze to na pewno bym śledził, a tak nie widzę problemu. Chociaż sam jestem ciekaw frekwencji Marudzisz jaj baba! Sam przegapiłem browna, ale nawet po ogłoszeniu tutaj od 3 dni fermentuje :-P Portera nie mam, ale niedawno były konkursy na portera i kto miał zrobić, to już dawno zrobił. Na pewno wygra odpowiednia osoba, która zdaniem sędziów zrobiła najlepsze piwo. Dobrze, że to nie Ty organizujesz konkursy, bo pewnie już przed ogłoszeniem kategorii byś wiedział kto wygra [kropka śmierci] Janek widziałem dopiero wczoraj browna warzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 41 minut temu, Warmiński MISIEK napisał: Janek widziałem dopiero wczoraj browna warzył Jakoś tak mi się terminy rozjechały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Czy można się spodziewać list startowych przed konkursem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 2 godziny temu, PIkaWA napisał: Czy można się spodziewać list startowych przed konkursem? Taki jest zamiar. Mam nadzieję, że jutro/pojutrze przedstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Jest i obiecana lista uczestników. Eliminacje odbędą się w piątek, jak się uda (bo z takimi obiecankami zawsze ostrożnie), to będzie też wtedy lista finalistów.porter bałtycki: Piotr Brzeziński Dariusz Cieśla Piotr Czarny Paweł Jagiełło Piotr Kędzierski Patryk Kranc Rafał Krzywicki Sebastian Makowski Rafał Mortka / Krzysztof Szczepaniak Kamil Pasierbik Łukasz Pawlak Marcin Semeniuk Łukasz Śledziński Paweł Żywieckibritish brown ale: Mateusz Bonikowski Piotr Brzeziński Dariusz Cieśla Jan Gadomski Krzysztof Kalinowski / Wojciech Lubarski Adam Kapturski Ireneusz Misiak Leszek Nitschke Bartosz Packo Łukasz Pawlak Maciej Poćwiardowski Jarosław Reczek Krystian Sarna Łukasz Stańko Łukasz Śledziński Daniel Śledzikowski Janusz Švach Dominik Tokarski Damian Walkowiak Edytowane 22 Listopada 2017 przez Ahtanum Ahtanowicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Czy upublicznisz listy finalistów i wyniki konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Daj wytrzeźwieć Poza tym od wczoraj są upublicznione W kategorii British Brown Ale: 1. Jan Gadomski 37.0 2. Krystian Sarna 36.0 3. Janusz Švach 33.0 4. Piotr Brzeziński 32.8 5. Dariusz Cieśla 24.0 6. Mateusz Bonikowski 22.4 W kategorii Porter Bałtycki 1. Paweł Żywiecki 37.8 2. Piotr Brzeziński 37.0 3. Piotr Czarny 36.6 4. Łukasz Pawlak 32.6 5. Dariusz Cieśla 29.8 6. Rafał Krzywicki 29.2 GRATULUJEMY!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi