Dario63 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Stożek wygiolem ręcznie,zawór jeden cal dla gęstwy i 1/2dla odbioru piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Ręcznie to chyba tylko walcami kręciłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 A jaka średnicę tą mniejszą mozesz wylądować i jaka grubość blachy?Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Blacha 1 mm,średnicę robiłem taka jak ta. Są to pierwsze moje fermentory,stożki robiłem ręcznie bo na mojej walcarce nie da się ich zrobić. Ale o tym nie będę nikogo przekonywał. Gdyby ktoś chciał to mogę zrobić fermentor ale to na ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Jeden skończony,biorę się za kolejne. JURGOWIAK i PiwoLab 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Proszę nie odebrać tego jako hejtu, ale... Zbyt mały kąt stożka, gwintowane mufy to porażka (trzeba było wspawać złącza pod clamp lub sms), zawory kulowe to spore ryzyko infekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Kąt stożka chyba 60 stopni jest w porządku, perspektywa zdjęcia powoduje, że widzimy większy kąt ok. 80-85 stopni. Wykonując fermentor ze stali nierdzewnej nie oszczędzałbym na złączach. Samo użycie materiału KO i ilość włożonej pracy powoduje, że to już nie jest budżetowy fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Odkopuję Ktoś może używa od tego producenta? Fermentator stożkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi