luty Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 witam wszystkie piwowarki i piwowarów ! na razie niewiele mam do napisania, bo pierwsza warka z kita dopiero bąbelkuje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolomar Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Witaj. Napisz skąd jesteś, tysiące piwowarów domowych tylko czekają żeby Cię wesprzeć radą, surowcami, czy butelczyną swojego piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
czara6 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Witaj na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 cześć masz jakieś imie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 siemka luty w marcu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Witam Może byś uzupełnił profil Link to comment Share on other sites More sharing options...
luty Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 dzięki. przy okazji informuję, że burzliwa zakończona (niecałe 4 dni, ale jest 1°Blg). wieczorkiem będzie butelkowanie. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Witaj, sprawdz jeszcze odczyt w wodzie-powinno być 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Dopowiem na wszelki wypadek, że w wodzie o temp 20°C. 1°Blg jest prawdopodobne przy dodatku cukru do brewita... Link to comment Share on other sites More sharing options...
luty Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 sprawdziłem już wcześniej w wodzie jest 0, w wodzie z pirosiarczynem 3 (tak przy okazji dezynfekcji). a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. próbka w smaku goryczkowa, średnio mętna, ale wygląda, pachnie i smakuje jak piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. O... i to się chwali. A powiedz jaki miałeś blg początkowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luty Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 na początku to zawaliłem konkretnie, bo nie zmierzyłem blg. w ogóle jak to za pierwszym razem było sporo zamieszania i niepewności (chociaż ta jeszcze została, bo trzeba na efekt końcowy poczekać) mam dosyć dobrze obfotografowany cały proces, więc jak znajdę chwilę to zamieszczę galerię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts