luty Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 witam wszystkie piwowarki i piwowarów ! na razie niewiele mam do napisania, bo pierwsza warka z kita dopiero bąbelkuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witaj. Napisz skąd jesteś, tysiące piwowarów domowych tylko czekają żeby Cię wesprzeć radą, surowcami, czy butelczyną swojego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 cześć masz jakieś imie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 siemka luty w marcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam Może byś uzupełnił profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luty Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 dzięki. przy okazji informuję, że burzliwa zakończona (niecałe 4 dni, ale jest 1°Blg). wieczorkiem będzie butelkowanie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witaj, sprawdz jeszcze odczyt w wodzie-powinno być 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Dopowiem na wszelki wypadek, że w wodzie o temp 20°C. 1°Blg jest prawdopodobne przy dodatku cukru do brewita... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luty Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 sprawdziłem już wcześniej w wodzie jest 0, w wodzie z pirosiarczynem 3 (tak przy okazji dezynfekcji). a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. próbka w smaku goryczkowa, średnio mętna, ale wygląda, pachnie i smakuje jak piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. O... i to się chwali. A powiedz jaki miałeś blg początkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luty Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 na początku to zawaliłem konkretnie, bo nie zmierzyłem blg. w ogóle jak to za pierwszym razem było sporo zamieszania i niepewności (chociaż ta jeszcze została, bo trzeba na efekt końcowy poczekać) mam dosyć dobrze obfotografowany cały proces, więc jak znajdę chwilę to zamieszczę galerię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się