Artur Ozi Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Gwynbleidd napisał: fajnie że płytki służą czy one są jakoś dodatkowo lakierowane że nie widać ścieżek? Dlaczego masz kluczyk podłączony do jakiegoś portu? Tak musi być czy tam się tylko zaplątało? Heh, biała solder maska i na zdjęciu nie widać. Ale szczerze to muszę w domu zobaczyć czy ścieżki widać Standardowo kupione na JLCPCB więc pewnie niczym dodakowo nie lakierowali. A o kluczyk się kabelek zaplątał 2 godziny temu, druid_panoramix napisał: Z tego co widze to to jest kluczyk do skrzynki ? @mjr_Kolicki z jaka czestotliwoscia odswieza ci sie temperatura? Hmm... "standardowo" co kilka sekund.Jeszcze nic przy sterowniku nie grzebałem w tego typu ustawieniach. Generalnie mam PT100 podłączone przez MAX31865. Edytowane 30 Września 2020 przez mjr_Kolicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 W dniu 30.09.2020 o 12:07, mjr_Kolicki napisał: Hmm... "standardowo" co kilka sekund.Jeszcze nic przy sterowniku nie grzebałem w tego typu ustawieniach. Generalnie mam PT100 podłączone przez MAX31865. dzieki, ja mam wrazenie ze u mnie sie odswieza co 5 sekund ale czasami ma zawieszke na jakies 20-30 a to moze miec spory wplyw na dogrzewanie w koncowych fazach "dochodzenia" do zadanej temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) Czesc koledzy, Probuje zainstalowac CraftBeerPi na swoim Raspberry Pi 4B 4Gb. Pobralem Raspberry Pi OS z https://www.raspberrypi.org/downloads/ Utworzylem obraz na karcie za pomoca Win32DiskImager. System dziala. Zaktualizowal sie. Nastepnie za pomoca terminala zainstalowalem https://github.com/Manuel83/craftbeerpi3 Cytat git clone https://github.com/Manuel83/craftbeerpi3 This will download (clone) the software to your local Raspberry Pi. Type cd craftbeerpi3 to navigate into the craftbeerpi folder. Type sudo ./install.sh Problem w tym ze nie moge sie polaczyc z craftbeerpi w zaden sposob po seci WiFi ani nie moge uruchomic craftbeerpi na samej malinie. Moglby ktos mnie pokierowac co dalej? Co robie nie tak? W opcji instalacji zaznaczylem autostart. Probuje sie połączyc http://IPMALINY:5000 Edytowane 5 Października 2020 przez Janek_Porzycz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Ozi Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Trochę wcześniej w tym temacie ktoś podrzucał rozwiązanie z instalacją dodatkowych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) Kurcze dziala DZIEKI! wklejam dla innych : sudo apt-get install python-pip sudo pip install flask sudo pip install flask_socketio sudo pip install flask_classy sudo pip install PyYAML sudo pip install GitPython sudo pip install requests Edytowane 25 Października 2020 przez Janek_Porzycz Błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Koledzy, czy ktos moglby mnie poinstruowac jak podlaczyc czujnik PT100 zeby dzialal? mam taki czujnik https://allegro.pl/oferta/czujnik-temperatury-pt100-30-400-c-gwint-1-2-8786894039 2 kable zielone jeden czerwony. Mam rowniez https://allegro.pl/oferta/przetwornik-pt100-max31865-nowa-wersja-9771156238 . Niestety temperatura jaka pokazuje to -255 stopni. Na max31865 zlutowalem 2 zworki zgodnie z instrukcja. Edytowane 21 Października 2020 przez Janek_Porzycz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Ozi Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) A czy przeciąłeś ścieżkę pomiędzy 24 oraz 3? Oznaczyłem poniżej, cięcie ścieżki wg czerwonej linii: EDIT: UWAGA! Ostrożnie ciąć pomiędzy tymi padami bo poniżej są cienkie ścieżki pod soldermaską i łatwo je przy tym zabiegu uszkodzić. EDIT 2: Przecinamy dokładnie to co w kółeczku: Edytowane 21 Października 2020 przez mjr_Kolicki Janek_Porzycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Kurcze u mnie nie ma takiej sciezki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Ozi Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Ta ścieżka test tam na 99% tylko słabo ją widać po lutowaniu. Janek_Porzycz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 1 godzinę temu, mjr_Kolicki napisał: Ta ścieżka test tam na 99% tylko słabo ją widać po lutowaniu. Ja Cie Panie powiniennem ozłocic. Byla oczywiscie. Dziala juz. Po raz 100 dziekuje za wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Czy można gdzieś zakupić gotowa płytkę (bez RPI) ? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Ozi Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Mi pozostały dwie sztuki ale "gołe" i niestety nie mam kompletu części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 A ja nie mogę się połączyć do CBPi. Żaden adres z dopiskiem :5000 nie działa. Coś na malinie należy włączać? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Twój adres to192.168.0.149Ale pewnie brakuje Ci pakietów wpisz w terminalu poniższe polecenia:sudo apt-get install python-pipsudo pip install flasksudo pip install flask_socketiosudo pip install flask_classysudo pip install PyYAMLsudo pip install GitPythonSudo pip install requestsPowi no pomóc Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Niestety bez zmian 192.168.0.149:5000 Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) sudo apt-get install python-pip sudo pip install flask sudo pip install flask_socketio sudo pip install flask_classy sudo pip install PyYAML sudo pip install GitPython sudo pip install requests Wez jeszcze raz. Ostatnie sudo bylo z duzej litery no i oczywiscie instaluj wersje 3.0 Edytowane 25 Października 2020 przez Janek_Porzycz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Właśnie w wersji był problem :-) 3.0 odpaliło się be problemu. Jest jakieś spolszczenie? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 9 godzin temu, george1255 napisał: Właśnie w wersji był problem ? 3.0 odpaliło się be problemu. Jest jakieś spolszczenie? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Czy jest spolszczenie - tego nie wiem ale sam z checia bym zainstalowal. Jak cos trafisz daj znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_Porzycz Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Panowie czy ktoś byłby w stanie napisać krok po kroku jak ustawić kiosk mode w craftbeerpi? Tak by włączał się na dotykowym wyświetlaczu podłączonym do raspberry? Będę bardzo wdzięczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Hryniewiecki Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) Cześć, mam problem z instalacją craftbeerpi3. Próbowałem kilka razy, instalowałem pakiety z listy kilka postów powyżej, zainstalowałem od nowa Raspberrypi OS i ciągle pojawia mi się ten sam błąd: PROBLEM ROZWIĄZAŁEM poprzez zainstalowanie poprzedniej wersji OS (Raspbian). Na nowym Raspberrypi OS nie byłem w stanie zainstalować craftbeerpi3. Może się komuś przyda ta informacja, a może problemy z zależnościami zostaną w krótce rozwiązane. Edytowane 30 Października 2020 przez Marek Hryniewiecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Jaki polecicie LCD pod RPI Zero WH? Nie za drogi...Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 LCD2004 taniej nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 A konfiguracja przez telefon?Bo mam LCD 20x4 i2c :-)Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Czy dla RPI Zero WH jest dedykowana płytka CBPi? Mam SSR fotek 40a, kilka DS18b20, lcd20x4. To wystarczy aby zautomatyzować kociołek Lidla? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 31 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 miałem do Pi Zero a to pewnie ten sam rozklad 3.1.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi