Pierre Celis Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Półfinały czas zacząć! Po miesięcznej przerwie spotkaliśmy się w Maryensztadt Craft Beer & Food na pierwszym z nich. Styl rzadko w Polsce warzony – Tripel IPA, którego najlepszym reprezentantem jest SzałPiwowy Szczun. To właśnie od tego piwa blisko 3 lata temu zaczęły się moje wideodegustacje A jak poradzili sobie z tym wymagającym stylem piwowarzy? Jarek Jureńczyk – złote, mętne, z niską pianą. Aromat owocowy, alkoholowy, dusząco rozpuszczalnikowy. W smaku mocno owocowe, wyraźnie alkoholowe, rozgrzewające. Nieułożone, zbyt młode Piotr Kleczyński – bursztynowe, opalizujące, ze średnio obfitą, drobną pianą. Odchmielowa ziołowość w aromacie i lekki rozpuszczalnik. W smaku wyraźnie owocowe, o słodkawym profilu Rafał Szuplewski – bursztynowe, opalizujące, ze średnio obfitą drobną i trwałą pianą. W aromacie owocowość pochodząca zarówno od drożdży, jak i od chmielu. W smaku owocowe, z wyraźną słodową podbudową. W miarę zbalansowane i złożone, choć brakowało mi bardziej wytrawnego finiszu i wyraźniejszej goryczki Nie ulegało wątpliwości, że piwo Rafała było najlepszym spośród ocenianych. Taki też był ostateczny werdykt. Wygrał Rafał Szuplewski (73 pkt), przed Jarkiem Jureńczykiem (54 pkt) i Piotrem Kleczyńskim (23 pkt). Gratulacje! Do zobaczenia na przedostatniej bitwie tego sezonu, która rozegrana zostanie 28 listopada w Craft Beer Muranów. Styl zdecydowanie emocjonujący – Double Vermont IPA! View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się