rumburak Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Edytowane 27 Marca 2010 przez rumburak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie, to myślę, że chyba tak. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie' date=' to myślę, że chyba tak. :lol:[/quote'] Ewentualnie jeśli w garażu ma takielunek i warzy pod nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Już poprawiłem. Dzięki za szybką reakcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Możesz. A czy kolega jest dzieckiem JPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) No to JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM !!! Piwowarstwem domowym zainteresowałem się przeszło rok temu. Od tego czasu śledzę forum, czytam poradniki, zakupiłem sprzęt itd. Mam 35 lat. Lecz nie chciałem się sam nominować do tak zacnego grona. Edytowane 27 Marca 2010 przez rumburak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam i ja z miasta obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam i ja... nie tak dawno i mnie tu witali, ale jeszcze nie zabutelkowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam i pozdrawiam prawie sąsiada Jak będziesz w potrzebie pisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witaj , Rumburak. Gratuluję pierwszej warki. Życzę powodzenia w warzeniu i mam nadzieję, że będzie okazja do skosztowania Twoich dokonań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Skoro uwarzyłeś piwo to jesteś pełnoprawnym członkiem braci piwowarskiej Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Właśnie chciałem napisać, że za pierwszą warkę z zacieraniem dostaniesz plusik od Jejskiego..................Jejski był szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Bardzo fajny nick, doceniam konkretne podejście do tego tematu w przeciwieństwie do nazw użytkowników typu mari01989 albo pietrek7763 Ale to offtopic Pozdrawiam zacierającego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam nowego forumowicza. ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam kolegę z Rybnika, życzę samych udanych warek Zaczynałem jak Ty od zacierania i mogę powiedzieć, że od początku bardzo dobrze się bawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem ,ale nie była to Twoja pierwsza warka z procesem zacierania Daję + tylko za pierwszą warkę zacieraną, to takie nagradzanie swoich niespełnionych ambicji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Dziękuję za powitania. W przyszłym tygodniu zaplanowałem warkę no 2. Pale Ale z zestawu HB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki. Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam! serdecznie wszystkich na piankowym forum, od dość dłuższego czasu na razie obserwowałem i czytałem ale postanowiłem dołączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki.Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Naprawiam swoje niedopatrzenie, masz + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi