rumburak Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 (edited) Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Edited March 27, 2010 by rumburak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie, to myślę, że chyba tak. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie' date=' to myślę, że chyba tak. :lol:[/quote'] Ewentualnie jeśli w garażu ma takielunek i warzy pod nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumburak Posted March 27, 2010 Author Share Posted March 27, 2010 Już poprawiłem. Dzięki za szybką reakcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Możesz. A czy kolega jest dzieckiem JPD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumburak Posted March 27, 2010 Author Share Posted March 27, 2010 (edited) No to JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM !!! Piwowarstwem domowym zainteresowałem się przeszło rok temu. Od tego czasu śledzę forum, czytam poradniki, zakupiłem sprzęt itd. Mam 35 lat. Lecz nie chciałem się sam nominować do tak zacnego grona. Edited March 27, 2010 by rumburak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witam i ja z miasta obok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
henry Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witam i ja... nie tak dawno i mnie tu witali, ale jeszcze nie zabutelkowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witam i pozdrawiam prawie sąsiada Jak będziesz w potrzebie pisz na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignac99 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witaj , Rumburak. Gratuluję pierwszej warki. Życzę powodzenia w warzeniu i mam nadzieję, że będzie okazja do skosztowania Twoich dokonań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Skoro uwarzyłeś piwo to jesteś pełnoprawnym członkiem braci piwowarskiej Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignac99 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Właśnie chciałem napisać, że za pierwszą warkę z zacieraniem dostaniesz plusik od Jejskiego..................Jejski był szybszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Bardzo fajny nick, doceniam konkretne podejście do tego tematu w przeciwieństwie do nazw użytkowników typu mari01989 albo pietrek7763 Ale to offtopic Pozdrawiam zacierającego Link to comment Share on other sites More sharing options...
czara6 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Witam nowego forumowicza. ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Witam kolegę z Rybnika, życzę samych udanych warek Zaczynałem jak Ty od zacierania i mogę powiedzieć, że od początku bardzo dobrze się bawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem ,ale nie była to Twoja pierwsza warka z procesem zacierania Daję + tylko za pierwszą warkę zacieraną, to takie nagradzanie swoich niespełnionych ambicji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumburak Posted March 28, 2010 Author Share Posted March 28, 2010 Dziękuję za powitania. W przyszłym tygodniu zaplanowałem warkę no 2. Pale Ale z zestawu HB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki. Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Witam! serdecznie wszystkich na piankowym forum, od dość dłuższego czasu na razie obserwowałem i czytałem ale postanowiłem dołączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki.Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Naprawiam swoje niedopatrzenie, masz + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts