Bercik1 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Witam Chłopy w Bier-halle pojawiły się oto takie kegi http://www.bierhalle.pl/aktualnosci-kat/395-nowosc-2l-party-keg Zastanawia mnie czy dało by radę wykorzystać to cudo do naszego warzenia przeprowadzając w kegu refermentacje Wiadomo łatwiejsze póżniejsze przechowywanie no i czasochłonnego butelkowania szło by uniknąć. NIe kegowałem jeszcze piwa i nie widziałem tego ze zdjęcia więc pytam co o tym sądzicie warto spróbować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 8 minut temu, Bercik1 napisał: Witam Chłopy w Bier-halle pojawiły się oto takie kegi http://www.bierhalle.pl/aktualnosci-kat/395-nowosc-2l-party-keg Zastanawia mnie czy dało by radę wykorzystać to cudo do naszego warzenia przeprowadzając w kegu refermentacje Wiadomo łatwiejsze póżniejsze przechowywanie no i czasochłonnego butelkowania szło by uniknąć. NIe kegowałem jeszcze piwa i nie widziałem tego ze zdjęcia więc pytam co o tym sądzicie warto spróbować ? Jak sie z tego nalewa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik1 Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Nie wiem w sobotę się wybieram więc będę wiedział coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 17 godzin temu, Bercik1 napisał: Zastanawia mnie czy dało by radę wykorzystać to cudo do naszego warzenia przeprowadzając w kegu refermentacje Nie jestem pewien czy nazywanie kegiem 2l puszki z korkiem nie jest ciut na wyrost ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik1 Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Masz racje chodziło mi raczej czy można by było używać zamiast butelek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik1 Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 5 godzin temu, wariat napisał: Nie jestem pewien czy nazywanie kegiem 2l puszki z korkiem nie jest ciut na wyrost ;-) Masz racje chodziło mi raczej czy można by było używać zamiast butelek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek1221 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Ale to zastąpi 4butelki Moim zdaniem nie warto, lepiej cornelius lub petainer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 4 godziny temu, Bercik1 napisał: Masz racje chodziło mi raczej czy można by było używać zamiast butelek ? Brak szyjki utrudni nalewanie, korek prędzej czy później (raczej prędzej) przestanie być szczelny, a nawet gdyby to wyobrażam sobie tę scenę kiedy się nagazuje i korek zrobi ziuuuuu Są przecież 2l butelki z krachlą (niektóre całkiem sexi) więc jak już to może lepiej w tym kierunku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts