Jump to content

Party Keg

Bercik1

Recommended Posts

Witam

Chłopy w Bier-halle pojawiły się oto takie kegi

http://www.bierhalle.pl/aktualnosci-kat/395-nowosc-2l-party-keg

Zastanawia mnie czy dało by radę wykorzystać to cudo do naszego warzenia przeprowadzając w kegu refermentacje

Wiadomo łatwiejsze póżniejsze przechowywanie  no i czasochłonnego butelkowania szło by uniknąć.

NIe kegowałem jeszcze piwa i nie widziałem tego ze zdjęcia więc pytam co o tym sądzicie warto spróbować ?

8 minut temu, Bercik1 napisał:

Witam

Chłopy w Bier-halle pojawiły się oto takie kegi

http://www.bierhalle.pl/aktualnosci-kat/395-nowosc-2l-party-keg

Zastanawia mnie czy dało by radę wykorzystać to cudo do naszego warzenia przeprowadzając w kegu refermentacje

Wiadomo łatwiejsze póżniejsze przechowywanie  no i czasochłonnego butelkowania szło by uniknąć.

NIe kegowałem jeszcze piwa i nie widziałem tego ze zdjęcia więc pytam co o tym sądzicie warto spróbować ?

Jak sie z tego nalewa?

17 godzin temu, Bercik1 napisał:

Nie jestem pewien czy nazywanie kegiem 2l puszki z korkiem nie jest ciut na wyrost ;-)

5 godzin temu, wariat napisał:

Nie jestem pewien czy nazywanie kegiem 2l puszki z korkiem nie jest ciut na wyrost ;-)

Masz racje chodziło mi raczej czy można by było używać zamiast butelek ?

4 godziny temu, Bercik1 napisał:

Masz racje chodziło mi raczej czy można by było używać zamiast butelek ?

Brak szyjki utrudni nalewanie, korek prędzej czy później (raczej prędzej) przestanie być szczelny, a nawet gdyby to wyobrażam sobie tę scenę kiedy się nagazuje i korek zrobi ziuuuuu :D Są przecież 2l butelki z krachlą (niektóre całkiem sexi) więc jak już to może lepiej w tym kierunku?