buber Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Proszę o ocenę, czy będzie ok, czy coś pozmieniać. Wariacja na temat FES'a by Dori. Gęstość 16,4 BLG ABV 6,9% IBU 33 Oczekiwana ilość gotowego piwa 15 litrów Pale ale 4 kg (78,4%) Caraaroma 0.2 kg (3.9%) Jęczmień palony 0.3 kg (5.9%) Carafa I 0.1 kg (2%) Płatki jęczmienne (lub owsiane) 0.4 kg (7.8%) Karmelowy 600 0.1 kg (2%) Chmielone 2x30 gr Challengera (na 60 min i 15 min) - żeby IBU był 33 Przefermentowane będzie na gęstwie z Danstar Nottingham (nie mam innych drożdży) w ok. 14-15 st. C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dobilbym ibu do 45 i z płatków wybrał jęczmienne.Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk&K Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Robiłem według receptury Doroty tegoż FES'a jednak na us-04, wyszedł fajny, jednak przymierzam się do uwarzenia go jeszcze raz z większą ilością słodów palonych lub czekoladowych. Co do IBU też bym zwiekszyl do jakiś 40-45. Aurora przy tym Fesie u mnie zrobiła robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi