buber Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Proszę o ocenę, czy będzie ok, czy coś pozmieniać. Wariacja na temat FES'a by Dori. Gęstość 16,4 BLG ABV 6,9% IBU 33 Oczekiwana ilość gotowego piwa 15 litrów Pale ale 4 kg (78,4%) Caraaroma 0.2 kg (3.9%) Jęczmień palony 0.3 kg (5.9%) Carafa I 0.1 kg (2%) Płatki jęczmienne (lub owsiane) 0.4 kg (7.8%) Karmelowy 600 0.1 kg (2%) Chmielone 2x30 gr Challengera (na 60 min i 15 min) - żeby IBU był 33 Przefermentowane będzie na gęstwie z Danstar Nottingham (nie mam innych drożdży) w ok. 14-15 st. C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dobilbym ibu do 45 i z płatków wybrał jęczmienne.Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk&K Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Robiłem według receptury Doroty tegoż FES'a jednak na us-04, wyszedł fajny, jednak przymierzam się do uwarzenia go jeszcze raz z większą ilością słodów palonych lub czekoladowych. Co do IBU też bym zwiekszyl do jakiś 40-45. Aurora przy tym Fesie u mnie zrobiła robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się