Pi0tR Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 no tak wszystko jest ok ja podalem te same praktrcznie tyle ze inne gwinty mam Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 kolejny maly update w pierwszym poscie Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Masz to już okablowane? Można zobaczyć?Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 jeszcze nie zabraklo mi czasu w weekend jakos za 2 tygodnie powinienem ogarnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Fajny ten froncik, ja jak zabierałem się za robienie swojego sterownika przeliczyłem się z rozmiarem i trochę mały mi się wydaje do tej pory nie skończyłem go robićWysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 zawazywszy na to ze moj herms powstaje juz ponad dwa lata to chyba nie jest tak zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Panowie nadal szukam sposobu na osłonięcie złącz grzałek, ktoś moze wykonywal cos podobnego ? a moze latwiej poprostu bedzie zamowic inne grzalki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Polskie, niskotemperaturowe mają zdaje się 5/4", wtedy na aledrogo: https://allegro.pl/oferta/oslona-grzalki-kolpak-zabezpieczajacy-6687184949?reco_id=3df8673d-53ca-11ea-a73e-ecf4bbd0bee8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Mam takie grzałki od sprawka już piąty rok i zero problemu. Raz coś przypaliłem, ostry zmywak dał radę. W Chinach akurat tego bym nie kupował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrShades Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 W dniu 20.02.2020 o 08:00, Pi0tR napisał: Panowie nadal szukam sposobu na osłonięcie złącz grzałek, ktoś moze wykonywal cos podobnego ? a moze latwiej poprostu bedzie zamowic inne grzalki ? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ta puszka jest z metalu prawda? Gdzie udało Ci się takie kupić? Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrShades Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Tak, z aluminium. Kupiłem tutaj, ogólnie dużo rzeczy tam nabyłem i mogę polecić. Problem z kołpakiem z tworzywa, który ktoś wcześniej podał jest taki, że grzałka jaką Ty masz nie posiada miejsca na zastosowanie uziemienia. W przypadku obudowy metalowej spokojnie można je sobie w obudowie "dorobić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 16 godzin temu, MrShades napisał: Tak, z aluminium. Kupiłem tutaj, ogólnie dużo rzeczy tam nabyłem i mogę polecić. Problem z kołpakiem z tworzywa, który ktoś wcześniej podał jest taki, że grzałka jaką Ty masz nie posiada miejsca na zastosowanie uziemienia. W przypadku obudowy metalowej spokojnie można je sobie w obudowie "dorobić". Cegos takiego walanie szukałem dziekii, rozumiem ze w masz to rozwiązane w taki sposób z jedenj strony nakretka + uszczelka czerwona (ścianka gara) od zewnątrz (w puszcze trochę większy otwór niż gwint grzałki) oszczeka i na końcu ten gwint który jest w grzałce, sama grzalka przylega bezposrednio do aluminiowej obudowy co urzeczowia problem uziemienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 no nic zamowilem zobaczymy co uda sie z tego zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrShades Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Tak. Wewnątrz gara wystaje Ci gwint z grzałki i na niego wchodzi nakrętka. Na zewnątrz między ścianą gara a obudową aluminiową masz o-ring i podkładkę miedzianą. Nie wiem jaki masz gwint w tej grzałce, ale sprawdź sobie, czy nasadka wejdzie Ci do środka obudowy aluminiowej, żeby skontrować przy skręcaniu. Zasadniczo rozwiązanie zaczerpnięte z theelectricbrewery.com Edytowane 24 Lutego 2020 przez MrShades Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Update w pierwszym poscie Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Nie rozumiem dlaczego uszczelniać po stronie zewnętrznej zbiornika, a nie po stronie wewnętrznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Moze tego nie widac ale uszczelki sa od wewnetrznej strony w przypadku grzalek i z obu stron w przypadku kranow Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 TeZ pomyslalem co by dac uszczelki przy grzalkach w srodku i na zewnatrz, okazalo sie ze ta w srodku zle przylega, a obie sprawiaja ze nie mozna dobrze dociagnac nakretki, i jak jest tylko jedna na zewnatrz jest szczelnie, natomiast przy kranach mniejsza srednica, i jakos to pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 9 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Witam po dłuższej przerwie Panowie może ktoś będzie w stanie mi pomoc tak jak w 1 poście opisałem zamówiłem timer mypin hh4-4rn okazuje się jednak ze mój timer nie posiada jednak pewnej funkcji a mianowicie, nie mogę zmusić go do manualnego wystartowania czasu, obecnie jest tak: ustawiam zadany czas -> czas zaczyna płynąć po upływie czasu załącza sie buzer (działa wnieskonczonosc do momentu wciśnięcia przycisku reset) -> w momencie wciśnięcia resetu cały proces biegnie od nowa i się zapętla natomiast chciałbym aby działało to przynajmniej tak (pomijam kwestie odpalenia timera za pomocą np pid w momencie osiągniecia odpowiedniej temp? po włączeniu timera jest on w pozycji 00:00 (lub w ostatnio zadanym czasie) -> startuje timer manualnie) -> czas płynie -> po upływie okreslonego czasu odpala sie buzzer może ktoś posiada i mógłby polecić jakiś model timera który będzie można w ten sposób zaprogramować ?? @PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Omron H5CXAle musisz dobudować przycisk chwilowy żeby sztucznie wymusić start. W Twoim też pewnie się da oszukać timer ale trzeba dobudować układ startujący.Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Narysuj mi schemat jak masz to podłączone albo zdjęcie pinoutu tego timera. Wyzwalasz timer przez PID?Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 9 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Pinout jak na zalaczonym obrazku, poki co robie testy "na sucho" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Co się dzieje po podaniu napięcia? Startuje od razu czy jakiś sygnał go wyzwala? Ten pinout niewiele daje... Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 9 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Startuje odrazu po podaniu zasilania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 A chcesz żeby zasilanie było cały czas ale żeby startował po sygnale? Czy dobrze rozumiem?Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi