Jump to content

Kontrakty nowych browarów rzemieślniczych/restauracyjnych


Recommended Posts

Po tym jak słyszę, że Brewicz też pierwszą warkę zakontraktował  w obcym browarze jest dla mnie  zgoła dziwnym, że wciąż i szczególnie przy tym browarze takie praktyki mają miejsce. Co jest tego przyczyną? Sanepid, GUM czy UC stoi na przeszkodzie, by warzyć po zatwierdzeniu urządzeń i podmiotu?!

Link to comment
Share on other sites

24 minuty temu, e-prezes napisał:

Po tym jak słyszę, że Brewicz też pierwszą warkę zakontraktował  w obcym browarze jest dla mnie  zgoła dziwnym, że wciąż i szczególnie przy tym browarze takie praktyki mają miejsce. Co jest tego przyczyną? Sanepid, GUM czy UC stoi na przeszkodzie, by warzyć po zatwierdzeniu urządzeń i podmiotu?!

Trzeba by zapytać Karola. Widocznie restauracja już gotowa a browar nie. By zarabiać kasę kupią piwo od sąsiadów. Podobnie było ostatnio w Świnoujściu czy też w Poznaniu

Link to comment
Share on other sites

No właśnie nie dotyczy to tylko jednego browaru. W przypadku wielu firm od rejestracji do pierwszego warzenia mija 16-24 miesięcy. Często wszystko jest gotowe, a w urzędzie nie. O to mi biega...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.