Gawron Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Jestem w trakcie ustalania receptur na kolejne piwa i nie mogę znaleźć odpowiednika słodu Black Patent Malt. Jaki jest dostępny u nas substytut. Mi najbardziej pasuje Carafa II, albo czekoladowy +1000 EBC. Edit. Mam Sybstytuty . Carafa III Special. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Gawron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jak Carafa III to raczej nie Special, skoro ma być substytutem Black Patent. No i Black Patent można u nas normalnie kupić przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 40 minut temu, Oskaliber napisał: Jak Carafa III to raczej nie Special, skoro ma być substytutem Black Patent. No i Black Patent można u nas normalnie kupić przecież. Akurat w sklepie w którym zamawiam nie mają tego słodu w ofercie. Planuję serię Brown Porter z zasypu pale ale, brown, crystal, i właśnie coś ciemnego. Może lepsza była by właśnie wersja Special Carafy, żeby nie wnosić paloności zbytniej? Jak sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Zdecydowanie. Black się do brown porteru raczej średnio nadaje. Carafa Special będzie ok, i to nawet I albo II a nie III. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się