Skocz do zawartości

Belgian stout


Thorgall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,postanowiłem uwarzyć coś, co chyba nie jest sklasyfikowane jako styl,ale intuicja piwowarska mówi mi "idz tą drogą młody piwowarze".Prośba o weryfikacje receptury,wszelkie uwagi mile widziane.

Blg coś około 15

Pale ale                     5kg

Monach I                   0,5kg

Płatki owsiane          0,5kg

Czekoladowy 1200  0,2kg

Carafa 3 specj          0,2kg

Specjal B                   0,25kg

Jęczmień palony 0,15 kg

 

Drożdze Belgijskie Pagórki

 

Chmiel EKG  20g 60 min

                      20g  10 min

 

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego.

 

Edit: po zrobieniu daj koniecznie znać jak wyszło 

Edytowane przez Jancewicz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, Jasiu napisał:

A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi?

Nie zapuka, nie zapuka. Kolaga prosił o uwagi więc wyraziłem swoją opinię. Jak robię stouta to mam zwyczaj dodawać zawsze jęczmień palony. Przy jęczmieniu się nie upieram ale z jego zastosowaniem miałem zawsze lepsze efekty robiąc stouta. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie abyś wyraził swoją opinię.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.