Thorgall Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Witam,postanowiłem uwarzyć coś, co chyba nie jest sklasyfikowane jako styl,ale intuicja piwowarska mówi mi "idz tą drogą młody piwowarze".Prośba o weryfikacje receptury,wszelkie uwagi mile widziane. Blg coś około 15 Pale ale 5kg Monach I 0,5kg Płatki owsiane 0,5kg Czekoladowy 1200 0,2kg Carafa 3 specj 0,2kg Specjal B 0,25kgJęczmień palony 0,15 kg Drożdze Belgijskie Pagórki Chmiel EKG 20g 60 min 20g 10 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 (edited) Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego. Edit: po zrobieniu daj koniecznie znać jak wyszło Edited January 28, 2018 by Jancewicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorgall Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 50 minut temu, Jancewicz napisał: Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego. Uwzględnię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi? koval_blazej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 18 minut temu, Jasiu napisał: A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi? Nie zapuka, nie zapuka. Kolaga prosił o uwagi więc wyraziłem swoją opinię. Jak robię stouta to mam zwyczaj dodawać zawsze jęczmień palony. Przy jęczmieniu się nie upieram ale z jego zastosowaniem miałem zawsze lepsze efekty robiąc stouta. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie abyś wyraził swoją opinię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorgall Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 Nie robię piwa na konkurs. W ostatnim stoucie przesadziłem ze słodami palonymi , tym razem raczej zadziałam ostrożniej.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts