Jump to content

Belgian stout


Thorgall

Recommended Posts

Witam,postanowiłem uwarzyć coś, co chyba nie jest sklasyfikowane jako styl,ale intuicja piwowarska mówi mi "idz tą drogą młody piwowarze".Prośba o weryfikacje receptury,wszelkie uwagi mile widziane.

Blg coś około 15

Pale ale                     5kg

Monach I                   0,5kg

Płatki owsiane          0,5kg

Czekoladowy 1200  0,2kg

Carafa 3 specj          0,2kg

Specjal B                   0,25kg

Jęczmień palony 0,15 kg

 

Drożdze Belgijskie Pagórki

 

Chmiel EKG  20g 60 min

                      20g  10 min

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego.

 

Edit: po zrobieniu daj koniecznie znać jak wyszło 

Edited by Jancewicz
Link to comment
Share on other sites

18 minut temu, Jasiu napisał:

A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi?

Nie zapuka, nie zapuka. Kolaga prosił o uwagi więc wyraziłem swoją opinię. Jak robię stouta to mam zwyczaj dodawać zawsze jęczmień palony. Przy jęczmieniu się nie upieram ale z jego zastosowaniem miałem zawsze lepsze efekty robiąc stouta. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie abyś wyraził swoją opinię.

Link to comment
Share on other sites

Nie robię piwa na konkurs. W ostatnim stoucie przesadziłem ze słodami palonymi , tym razem raczej zadziałam ostrożniej.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.