Thorgall Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Witam,postanowiłem uwarzyć coś, co chyba nie jest sklasyfikowane jako styl,ale intuicja piwowarska mówi mi "idz tą drogą młody piwowarze".Prośba o weryfikacje receptury,wszelkie uwagi mile widziane. Blg coś około 15 Pale ale 5kg Monach I 0,5kg Płatki owsiane 0,5kg Czekoladowy 1200 0,2kg Carafa 3 specj 0,2kg Specjal B 0,25kgJęczmień palony 0,15 kg Drożdze Belgijskie Pagórki Chmiel EKG 20g 60 min 20g 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego. Edit: po zrobieniu daj koniecznie znać jak wyszło Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Jancewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 50 minut temu, Jancewicz napisał: Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego. Uwzględnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi? koval_blazej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 18 minut temu, Jasiu napisał: A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi? Nie zapuka, nie zapuka. Kolaga prosił o uwagi więc wyraziłem swoją opinię. Jak robię stouta to mam zwyczaj dodawać zawsze jęczmień palony. Przy jęczmieniu się nie upieram ale z jego zastosowaniem miałem zawsze lepsze efekty robiąc stouta. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie abyś wyraził swoją opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nie robię piwa na konkurs. W ostatnim stoucie przesadziłem ze słodami palonymi , tym razem raczej zadziałam ostrożniej.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się