Jump to content

[Smaki Piwa]10 faktów o Piwie Grodziskim, które musisz poznać.


Pierre Celis

Recommended Posts

Piwo Grodziskie nazywane jest polskim szampanem lub szampanem grodziskim. Podobnie do szampana produkowanego tzw. metodą szampańską, fermentacja Piwa Grodziskiego przebiega w dwóch etapach. Najpierw fermentuje w kadziach, a następnie leżakuje i dojrzewa w butelkach. Podobnie do szampana Piwo Grodziskie charakteryzuje się wysokim wysyceniem dwutlenkiem węgla, powstałym naturalnie... Continue Reading →

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.