Pierre Celis Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Saison jest piwem, które nastręcza pewnych problemów, szczególnie w trakcie fermentacji. Skomponowanie odpowiedniej receptury, dobranie właściwego szczepu drożdży, to dopiero część sukcesu. Cała zabawa rozpoczyna się przy fermentacji. Zacieranie: Zacieramy maksymalnie na wytrawnie, czyli robimy długą przerwę maltozową w 62-64°C i krótszą przerwę dektrynującą w 72-73°C. Gotowanie i chmielenie: Brzeczkę […] View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się