Hobbysta Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Rozumiem Ze to jest ta czesc nałożona na kolanko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 2 minuty temu, Hobbysta napisał: Rozumiem Ze to jest ta czesc nałożona na kolanko ? To co wkręcone w zawór i to co założone na kolanku - to złączka zaciskowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 To co wkręcone w zawór i to co założone na kolanku - to złączka zaciskowa. Czyli na ten gwint dokręca się bazuke?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie bazookę wkręca się w mufę lub w inny gwint wewnętrzny. To rozwiązanie jest do kolanka i do hopstoppera!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie bazookę wkręca się w mufę lub w inny gwint wewnętrzny. To rozwiązanie jest do kolanka i do hopstoppera!!!Ok już rozumiem widziałem fotki na.necie dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Mam jeszcze pytanie z innej beczki ...gdzie mogę kupić wskaźnik poziomu zacieru w garze? I jak go zamontować ? Z góry dziękuję ...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 40 minut temu, Hary86 napisał: Bazooka jest do filtracji chmielu Jak to filtruje chmiel? Przecież tam są oczka jak w siatce ogrodzeniowej przez które wszystko przelatuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Jeszcze jedno odnośnie wielkości armatury. W którym momencie podczas zacierania i warzenia bez przelewani zacieru przyda się 3/4 cala? Czy potrzebujemy aż takich przepływów? Ja na 1/2 cala w większości przypadków muszę redukować przepływ. Chyba tylko podczas nalewania, opróżniania i mycia garów te 3/4 cala będzie wykorzystane i zaoszczędzi nam trochę minut. A i to pod warunkiem posiadania odpowiedniej pompy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 5 minut temu, Fabian Bielinski napisał: Mam jeszcze pytanie z innej beczki ...gdzie mogę kupić wskaźnik poziomu zacieru w garze? I jak go zamontować ? Z góry dziękuję ... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Sight gauge, sigh glass elbow. Hasła na google i ali. Jest też opcja DIY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Sight gauge, sigh glass elbow. Hasła na google i ali. Jest też opcja DIY.Nice dzięki sporo dziś się dowiedziałem ....dziękuję wszystkim Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 8 minut temu, Gawron napisał: Jak to filtruje chmiel? Przecież tam są oczka jak w siatce ogrodzeniowej przez które wszystko przelatuje. Nie wiem, tak jak pisałem nie korzystam z tego. Niemniej jednak takie bazooki są na wyposażeniu automatycznych kotłów typu Coobra, więc jakoś to musi działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Co do wskaźnika ilości cieczy w garnku, można pobawić się w wytrawienie podziałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 41 minut temu, Fabian Bielinski napisał: Mam jeszcze pytanie z innej beczki ...gdzie mogę kupić wskaźnik poziomu zacieru w garze? I jak go zamontować ? Z góry dziękuję ... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka To się nazywa płynowskaz. Od góry: rurka poliwęglanowa 12mm, szybkozłączka z gwintem 1/2" i złączem na rurkę 12mm z oringiem zamiast pierścionków, kolanko 1/2", podkładki z oringiem do montażu skrętnego, ścianka gara, podkładka, nakrętka 1/2". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 To się nazywa płynowskaz. Od góry: rurka poliwęglanowa 12mm, szybkozłączka z gwintem 1/2" i złączem na rurkę 12mm z oringiem zamiast pierścionków, kolanko 1/2", podkładki z oringiem do montażu skrętnego, ścianka gara, podkładka, nakrętka 1/2".Dziękuję już coś tak znalazłem na Ali. Czekam mnie kolejne zamówienie heeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi