wariat Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Brzmi trochę jak jakieś voodoo, ale pewnie coś jest na rzeczy. Wiele razy widziałem na filmach jak ludzie tworzącą się podczas gotowania spryskiwali pianę. Ale byłem pewien, że to po prostu woda. A tu patrzę, czytam co napisane i wychodzi, że człowiek który już sporo piwa w życiu nawarzył mówi, że faktycznie psika na pianę… Starsanem. Tylko on jeden czy to faktycznie kolejne zastosowanie starsan? Edytowane 26 Lutego 2018 przez wariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Woda wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Wystarczy, ale czy to znaczy, że użycie Starsan faktycznie jest jakoś uzasadnione? Z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć skąd ten pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladdy Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ten środek zmienia się w pożywkę dla drożdży więc nie zaszkodzi. Ale czy pomoże to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nie stosuję. Zauważyłem że piana szaleje tylko na początku gotowania. Więc dostarczam do gara nieco mniej mocy, potem zwiększam. Po pierwszym kipieniu taki się zrobiłem mądry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się