kacper_k Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Czy podczas produkcji słodu w domu mogę użyć pirosiarczanu potasu żeby go odkazić? I czy użyć go na początku czy na końcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 https://www.piwo.org/forums/topic/7534-słodowanie-ziarna/ W tym chyba najobszerniejszym wątku na ten temat, nie ma słowa o dezynfekcji. Na jakim etapie chciałbyś to robić i w jakim celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_k Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Ziarna są dosyć mocno zanieczyszczone i boje się o infekcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Masz na mysli zainfekowanie ziarna, czy (pozniej) fermentujacej brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) odkaża się za pomocą wapna ale ile to nie powiem podczas 3 płukania ziarna Zdaje się że gdzieś w tym filmie widziałem https://youtu.be/z1-fQthpVzs?t=343 Widziałem też to na takim starym filmie gdzie gość miał zrobiony nawet sortownik do ziarna ale adresu nie mogę znaleźć A odkaża się żeby ziarno się nie zakwasiło Edytowane 8 Marca 2018 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Rosiak Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 odkaża się za pomocą wapna ale ile to nie powiem podczas 3 płukania ziarna Zdaje się że gdzieś w tym filmie widziałem https://youtu.be/z1-fQthpVzs?t=343 Widziałem też to na takim starym filmie gdzie gość miał zrobiony nawet sortownik do ziarna ale adresu nie mogę znaleźć A odkaża się żeby ziarno się nie zakwasiło Ja słodowałem jęczmień dokładnie wedłóg tego filmu i wyszedł mi super.Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się