anteks Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Panowie nie przesadzajcie. Trochę umiaru. To nie wątek "NA WESOŁO" Drogi Janie jaja sobie robimy ,co nie znaczy że były pewne uchybienia i niedociągnięcia przy wyłanianiu PR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Bractwo Piwne ma więc dwa wyjścia: - albo zaakceptuje tylko konkursy z komisją fachową (tak jak jest w regulaminie) - albo zaakceptuje wszystkie konkursy włącznie z Karpackim Skitof' date=' przecież admiro (jest w BP) napisał, że wyniki się liczą i tylko czekają na pozostałe 2 miejsca. IMO skoro Dagome nie zdobył w Solinie dwóch czwartych miejsc, to wygrała dori. Koniec pieśni. No ale chodzi też o kolejność pierwszej piątki.[/quote'] Ale tego nie wiemy , nie wiemy tez kto zdobył te 4 i 5 miejsca jaka był punktacja przed i po konkursie ( było do wzięcia 6 pkt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 dla Wiktora no osiągnąłem swój cel ze zmianą loginu słyszałem, że na UW jak chce się podjąć jakąś decyzję z małą frekwencją to zwołuje się zebrania np o 3 w nocy na dworcu centralnym żeby nikt nie przyszedł i jak na 3 zebraniach z rzędu nie ma frekwencji to na 4 nie potrzeba quorum tak chłyt maketingowy na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 dla Wiktora no osiągnąłem swój cel ze zmianą loginu słyszałem' date=' że na UW jak chce się podjąć jakąś decyzję z małą frekwencją to zwołuje się zebrania np o 3 w nocy na dworcu centralnym żeby nikt nie przyszedł i jak na 3 zebraniach z rzędu nie ma frekwencji to na 4 nie potrzeba quorum tak chłyt maketingowy na przyszłość [/quote'] Pomyślimy w przyszłości Z innej beczki moim zdaniem nagięty był regulamin podczas Konkursu na WWP to i teraz można naginać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 W życiu bym się nie spodziewał, że "konsumencki konkurs wagi lekkiej" czyli Karpacki Konkurs Piw Domowych już po pierwszej edycji tak zyska na znaczeniu Wyniki (4 i 5 miejsca w obu kategoriach) wysłałem do BP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Trochę głupia sytuacja :rolleyes: A co do kolejnego konkursu to proponuję szybki konkurs na największego kwasiżura - mam duże szanse na wygraną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 na największego kwasiżura - mam duże szanse na wygraną ja mam grodziskie co odbarwia 20 litrów fenoloftaleiny sądzę że jak wyleje wszystkie swoje kwasiżurki to może być małą katastrofa ekologiczna. Ale taki konkurs na najbardziej nietypową infekcję mógłby być ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Coś długo wklepują wyniki w komputerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Coś długo wklepują wyniki w komputerek Piotrek wklei wyniki jutro do południa na stronę BP i fora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czyli jak dobrze pójdzie to jeszcze dwa konkursy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Coś długo wklepują wyniki w komputerek Piotrek wklei wyniki jutro do południa na stronę BP i fora. pfff, to my tu zabawiamy ludzi w przerwie podczas ogłaszania wyników aby się nie zbuntowali i nie poniosły ich nerwy Panie i panowie, chodźcie do mnie, dokończymy imprezę u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Panie i panowie, chodźcie do mnie, dokończymy imprezę u mnie. Dzięki za zaproszenie, ja się chyba jednak nie przyłączę, po wczorajszej imprezie jeszcze mnie głowa boli :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Pora wystawić "tył pod bat" i wszystko wyprostować. Po pierwsze. To był bardzo niefortunny falstart i nasz ogromny błąd że nie zliczyliśmy wyników ze wszystkich tegorocznych konkursów. Nasza wina. Wstydzimy się. Przepraszamy. Po drugie. Sprawa przyznania tytułu. Lista piwowarek i piwowarów, którzy znaleźli się najwyżej w rankingu na dzień dzisiejszy wygląda tak: Dorota Chrapek (dori) ? 22 pkt. Czesław Dziełak (dagome) ? 20 pkt. Adam Wróbel (pieron) ? 19 pkt. Andrzej Smyk (anteks) ? 17 pkt. Andrzej Jankowski (adanjan) ? 15 pkt. Marcin Kołodziejczyk (kolomar) ? 15 pkt. ...ale ... Rok kalendarzowy jeszcze się nie skończył i żeby postąpić w pełnej zgodności z regulaminem oficjalnie tytuł Domowego Piwowara Roku przyznany będzie w na początku stycznia 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 A zatem gratulacje dla dori. PS: swoją drogą robi się podobny problem jak z Piwem Roku wg BP, bo pierwsze miejsce w powiedzmy nie najmocniejszym konkursie w Solinie jest równie cenne co pierwsze miejsce w Żywcu. No ale to już taki urok tej metody wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Moje gratulacje dla Dori Nie ma zapowiedzi żadnych konkursów w bieżącym roku, więc potwierdzenie w styczniu będzie formalnością. Nie jestem zwolennikiem wartościowania konkursów - przecież ten temat w Polsce dopiero się rozwija. Im więcej konkursów i doświadczeń sensorów i piwowarów, tym bardziej wzroście ich ranga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Również moim zdaniem nie warto mieszać w konkursach. Gratulacje dla Dori, tytuł potwierdza wygranie Grand Championa w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Z organizacja konkursu żartowałem Gratulacje dla medalistów Może nie wartościowanie konkursów tylko inna punktacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Może nie wartościowanie konkursów tylko inna punktacja A co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Niestety, mam złe wieści. Znalazłem lukę w regulaminie, która znowu namiesza w wynikach: Tytuł DOMOWY PIWOWAR ROKU otrzymuje polski piwowar, którego piwa wystawione w konkursach piw domowych odbywających się w Polsce i obejmujących dany rok kalendarzowy, zdobędą największą ilość ?dużych? punktów regulamin w żadnym punkcie nie przewiduje, że tytuł może zdobyc PIWOWARKA Edytowane 9 Grudnia 2010 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Może nie wartościowanie konkursów tylko inna punktacja A co masz na myśli? np 1 miejsce 10pkt 2 miejsce 7 3 miejsce 5 4 miejsce 3 5 miejsce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Może nie wartościowanie konkursów tylko inna punktacja A co masz na myśli? np 1 miejsce 10pkt 2 miejsce 7 3 miejsce 5 4 miejsce 3 5 miejsce 1 Też o tym myślałem, to jest temat do przemyślenia dla przyszłorocznego regulaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Ale można też przyjąć inną filozofię: punktacja może być taka, aby promować w ogóle udział w konkursie. Ktoś, kto raz zdobędzie 10 punktów mógłby odpuścić sobie udział w innych, bo różnice są zbyt duże. Powinno się punktować wszystkie miejsca, przy czym tylko między pierwszymi powinna być większa różnica, ostatnie 10 miejsc mogą być punktowane po np. 2 punkty. Chodzi o to, aby każdy startujący zdobył jakieś punkty, a zarazem zawsze miał szansę na skok w rankingu, no i żeby ci z pierwszych miejsc też chcieli startować, wiedząc, że w każdej chwili mogą stracić przewagę. Wtedy można też ogłosić nie tylko najlepszą piątkę, a np. ranking 20 najlepszych - to będzie zachęcać i nobilitować. W końcu być wśród 20 najlepszych to też coś. Edytowane 9 Grudnia 2010 przez skitof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ale można też przyjąć inną filozofię:punktacja może być taka, aby promować w ogóle udział w konkursie. Ktoś, kto raz zdobędzie 10 punktów mógłby odpuścić sobie udział w innych, bo różnice są zbyt duże. Powinno się punktować wszystkie miejsca, przy czym tylko między pierwszymi powinna być większa różnica, ostatnie 10 miejsc mogą być punktowane po np. 2 punkty. Chodzi o to, aby każdy startujący zdobył jakieś punkty, a zarazem zawsze miał szansę na skok w rankingu, no i żeby ci z pierwszych miejsc też chcieli startować, wiedząc, że w każdej chwili mogą stracić przewagę. Wtedy można też ogłosić nie tylko najlepszą piątkę, a np. ranking 20 najlepszych - to będzie zachęcać i nobilitować. W końcu być wśród 20 najlepszych to też coś. To mi wygląda na Grand Prix. A może jeszcze klasyfikacja konstruktorów? Stajnia Homebrewing.pl, zespół Browamatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 To byłaby dopiero walka Ale tytuł Piwowar Roku to takie właśnie Grand Prix. Nie chodzi o wygranie jednego czy dwóch konkursów w tych samych kategoriach i może nawet tymi samymi piwami, tylko o sprawdzenie się w wielu konkursach i w różnych kategoriach. Taka analogia do Małysza: czym innym są mistrzostwa świata - dwa skoki i mistrz. Czym innym Kryształowa Kula - przez cały sezon trzeba walczyć i trzeba chcieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 A może jeszcze klasyfikacja konstruktorów? mi się marzy konkurs konstruktorów, gdzie na powietrzu w okręgu piwowarzy wraz ze swoimi warzelniami wspólnie warzą piwo, a komisja przechodzi pomiędzy nimi, oceniając wygląd, funkcjonalność innowacyjność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi