Skocz do zawartości

Galaxy Apa


Fradio

Rekomendowane odpowiedzi

 

Hej chciałbym was prosić o sprawdzenie receptury.

 

Recepturę ułożyłem inspirując się grand championem 2017, ale jako że to inny gatunek to i mocno ją pozmieniałem.

Założenie: 10L około 12-12,5blg

   -Pale Ale na Galaxy a jak się uda to druga wersja na nelson sauvignon.

   -Pijalne również przez osoby niewtajemniczone w duże goryczki

   -W miarę gładkie, nie przesadnie wytrawne z karmelowością raczej w dolnym zakresie

12,5Blg 10L

Zasyp:

·         2Kg Pils (85.1%)

·         0,25Kg Płatki owsiane (10.6%)

·         0,1Kg Biscuit (4.3%)

 

Zacieranie:             

·         Cały zasyp do 55°C i podgrzewanie do 64

·         64°C 40min

·         72°C 20min

·         78°C Mash Out

Chmielenie:

60min: 15g Marynka(8%)

5min: 20g Galaxy(15%)

Whirpool: 20g Galaxy(15%)  30min po słodzeniu poniżej 80°C

Chmielenie na cicho: 20g galaxy 3dni.

Fermentacja: Suche us-05 okolice 18°C

 

Co o tym sądzicie? Jeśli chodzi o chmiele i słody mam jeszcze inne więc mogę coś zmienić w razie potrzeby.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.