Fradio Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Hej chciałbym was prosić o sprawdzenie receptury. Recepturę ułożyłem inspirując się grand championem 2017, ale jako że to inny gatunek to i mocno ją pozmieniałem. Założenie: 10L około 12-12,5blg -Pale Ale na Galaxy a jak się uda to druga wersja na nelson sauvignon. -Pijalne również przez osoby niewtajemniczone w duże goryczki -W miarę gładkie, nie przesadnie wytrawne z karmelowością raczej w dolnym zakresie 12,5Blg 10L Zasyp: · 2Kg Pils (85.1%) · 0,25Kg Płatki owsiane (10.6%) · 0,1Kg Biscuit (4.3%) Zacieranie: · Cały zasyp do 55°C i podgrzewanie do 64 · 64°C 40min · 72°C 20min · 78°C Mash Out Chmielenie: 60min: 15g Marynka(8%) 5min: 20g Galaxy(15%) Whirpool: 20g Galaxy(15%) 30min po słodzeniu poniżej 80°C Chmielenie na cicho: 20g galaxy 3dni. Fermentacja: Suche us-05 okolice 18°C Co o tym sądzicie? Jeśli chodzi o chmiele i słody mam jeszcze inne więc mogę coś zmienić w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2632 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Także przymierzamy się do Galaxy APA, tylko kumple wymyślili, żeby to zrobić na Kveikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się