Fradio Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Hej chciałbym was prosić o sprawdzenie receptury. Recepturę ułożyłem inspirując się grand championem 2017, ale jako że to inny gatunek to i mocno ją pozmieniałem. Założenie: 10L około 12-12,5blg -Pale Ale na Galaxy a jak się uda to druga wersja na nelson sauvignon. -Pijalne również przez osoby niewtajemniczone w duże goryczki -W miarę gładkie, nie przesadnie wytrawne z karmelowością raczej w dolnym zakresie 12,5Blg 10L Zasyp: · 2Kg Pils (85.1%) · 0,25Kg Płatki owsiane (10.6%) · 0,1Kg Biscuit (4.3%) Zacieranie: · Cały zasyp do 55°C i podgrzewanie do 64 · 64°C 40min · 72°C 20min · 78°C Mash Out Chmielenie: 60min: 15g Marynka(8%) 5min: 20g Galaxy(15%) Whirpool: 20g Galaxy(15%) 30min po słodzeniu poniżej 80°C Chmielenie na cicho: 20g galaxy 3dni. Fermentacja: Suche us-05 okolice 18°C Co o tym sądzicie? Jeśli chodzi o chmiele i słody mam jeszcze inne więc mogę coś zmienić w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2632 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Także przymierzamy się do Galaxy APA, tylko kumple wymyślili, żeby to zrobić na Kveikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi