darko Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Piwo w stylu Koźlak. Ekstrakt 16,5 °Blg, alk. 6,3% Zapach karmelowy, przypominający toffi. W smaku delikatna słodowość, karmel. Piwo treściwe, trochę słodkawe, aksamitne. Posmak ciemnego (monachijskiego) słodu. Goryczka niewielka, zdominowana przez ekstrakt. Wybitnie treściwe. Mogłoby być trochę wytrawniejsze. Dzięki Widzę, że robiłeś przerwę w 32°C przez 60 minut. W jakim celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Widzę, że robiłeś przerwę w 32°C przez 60 minut. W jakim celu? Uwolnienia enzymów przed dekokcją. Wystarczyłoby w zasadzie 30 min w 35°C Dzięki za opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się