glider_bolkow Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam Czy można napowietrzać brzeczkę przy pomocy inhalator nebulizator tłokowy, ale bez kamienia samym tylko przewodem/rurką? Skoro jest to dopuszczone do inhalacji dzieci to chyba jest bezpieczne. Skoro nie szkodzi dzieciom to chyba nie powinno zaszkodzić brzeczce. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Teoretycznie można, ale po chwili piwo wyjdzie ci z wiadra, bo zrobi się mega piana, a tlen nie zdąży się rozpuścić. Kamień po prostu poprawia rozpuszczalność tlenu w brzeczce. Ja korzystam z rozwiązania inhalator+kamień/przewód i kamień są dezynfekowane w starsanie, i czasem wymieniam też filtr w inhalatorze. DanielN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Z nebulizatora wychodzi zwykle powietrze czy tlen? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 2 minuty temu, RobertSlask napisał: Z nebulizatora wychodzi zwykle powietrze czy tlen? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Powietrze. Nebulizator to specyficzna pompka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 był już wątek o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi