glider_bolkow Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Witam Czy można napowietrzać brzeczkę przy pomocy inhalator nebulizator tłokowy, ale bez kamienia samym tylko przewodem/rurką? Skoro jest to dopuszczone do inhalacji dzieci to chyba jest bezpieczne. Skoro nie szkodzi dzieciom to chyba nie powinno zaszkodzić brzeczce. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdrawko Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Teoretycznie można, ale po chwili piwo wyjdzie ci z wiadra, bo zrobi się mega piana, a tlen nie zdąży się rozpuścić. Kamień po prostu poprawia rozpuszczalność tlenu w brzeczce. Ja korzystam z rozwiązania inhalator+kamień/przewód i kamień są dezynfekowane w starsanie, i czasem wymieniam też filtr w inhalatorze. DanielN 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Z nebulizatora wychodzi zwykle powietrze czy tlen? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielN Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 2 minuty temu, RobertSlask napisał: Z nebulizatora wychodzi zwykle powietrze czy tlen? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Powietrze. Nebulizator to specyficzna pompka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdrawko Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 był już wątek o tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts