Skocz do zawartości

porter bałtycki - ocena receptury


daniello256

Rekomendowane odpowiedzi

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

57 minut temu, daniello256 napisał:

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. 

Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.