Szwed Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko Grunt, że smakowało. Na konkurs nie wysłałem bo tez miałem co do niego wątpliwości. Co do koloru to mieści się w normie stylu acz jest w okolicy maksa, podobnie goryczka (39 styl 25-45). . W niemieckim pilsie to ona dominuje nad słodyczą i tak miało być. Serio piana szybko u Ciebie zanikła? u mnie co najmniej średnio trwała jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała JA i tak jestem zadowolony z piany w tym piwie. W poprzednich sezonach w większości piw było gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Spóbuj robić godzinna przerwę w 72*, u mnie piana chyba dzięki temu się poprawiła; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Spóbuj robić godzinna przerwę w 72*, u mnie piana chyba dzięki temu się poprawiła; W tym roku właśnie staram się dość długo trzymać w temp. powyżej 70°C i jest zauważalnie lepiej. Całkowicie też dałem sobie spokój z przerwą proteinową, nawet w warzonym ostatnio witbierze (ale za to jaki przełom dostałem!!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się