NicksNac Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 2 minuty temu, Kacper Fryń napisał: ipa, około 22* Wydaje mi się że to dość wysoka temperatura, zwłaszcza że fermentująca brzeczka ma wyższą temp niż otoczenie o.O Ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Fryń Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 2 minuty temu, Mibor napisał: Jeszcze o drożdże zapytam dla formalności. Drożdże to s33, temperatura raczej koło 20* - coś mi się pochrzaniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 53 minuty temu, Kacper Fryń napisał: warke trzymałem 7 dni + 3 dni cichej i wyszło spoko 10 minut temu, Kacper Fryń napisał: ipa, około 20* A jak samopoczucie następnego dnia po wypiciu 2 butelek tego trunku? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Fryń Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 15 minut temu, Mibor napisał: A jak samopoczucie następnego dnia po wypiciu 2 butelek tego trunku? Poczułem że wyrosły mi skrzydła i wyskoczyłem z balkonu. Na wskazówkach dodanych przez sklep Browamator było nawet napisane, aby fermentować 7 dni, potem tylko chmielenie na zimno (3 dni przed rozlewem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Fryń Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jeśli chodzi zaś o problemy gastryczne - takowych nie zaobserwowałem, jednak pojawiły się bąki: -wysycenie: średnie -aromat: nuty estrowe, cytrusowe, ananas, sosna i żywica -barwa: brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 13 minut temu, Kacper Fryń napisał: Na wskazówkach dodanych przez sklep Browamator było nawet napisane Polecam gorąco zapoznać się z również z innymi źródłami wiedzy, na początek https://www.wiki.piwo.org/Strona_główna Jeśli chodzi o samopoczucie to głównie pytałem o to https://www.wiki.piwo.org/Fuzle Bo o to, że zostały pozostałości po fermentacji to więcej niż pewne - można sobie poczytać tu https://www.wiki.piwo.org/Fermentacja_brzeczki Miłego czytania i powodzenia w robieniu dobrego piwa to może obędzie się bez takich "atrakcji" 20 minut temu, Kacper Fryń napisał: Poczułem że wyrosły mi skrzydła i wyskoczyłem z balkonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się