pawencjusz Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Cześć, zakupiłem taki oto sterownik https://www.amazon.de/gp/product/B01AXQKA32 Chciałem podpiąć pod niego lodówkę, tak normalnie pod gniazdo cooling a sondę zapodać do fermentora. Nie bardzo się znam na elektryce, ale zastanawiam się jak na takie naglę odłączenia i włączenia prądu zareaguje agregat? Trzeba coś przerabiać czy można podłączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Termostat lodówki włącza i wyłącza agregat w równie nagły sposob. Agregat zareaguje na komendy termostatu dokladnie tak samo. Można podłączać, bez obaw. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Kaniutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Trzeba tylko tak ustawić temperaturę włączania/wyłączania, by agregat nie włączał się zbyt często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Wcześniej jeszcze trzeba odłączyć termostat lodówkowy. Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 No tak, o tym nie napisałem, bo mam zamrażarkę, a tam termostat ustawiony na zakresy poniżej 0C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawencjusz Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi