Przemysław Osmólski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Hey. Potrzebuje pomocy Chce uwarzyć piwo w stylu Porter albo/i Stout. Ile chce uwarzyć ? około 20-25l. Interesuje mnie tylko górna fermentacja. Posiadam takie składniki. Biscuit Castle Malting 1 kg, Karmelowy 30 1kg, Pale ale 25kg, Red Ale(melanoidynowy) 1kg, Jęczmień wędzony dębem 5kg, Czekoladowy jasny 1kg, Caramel Sweet 1kg, Caramel aromatic 1 kg, Pale Cookie 1kg, Jęczmień prażony 1000ebc ok 800g. Uda się coś z tego dobrać taka aby dało się zrobić jakis Porter i/lub Stout?Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Bardzo lubię minimalistyczne receptury: Stout: 90% pale ale 10% jęczmienia palonego (jęczmiń prażony i palony to to samo? chyba tak). Portera nie warzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 4kg pale ale 200g czekoladowy 350g jęczmienia palonego jak chcesz się pobawić to zastąp np 200g pale ale biscuitem albo cookiesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się