Skocz do zawartości

Porter/Stout receptura


Przemysław Osmólski

Rekomendowane odpowiedzi

Hey.

Potrzebuje pomocy ;)

Chce uwarzyć piwo w stylu Porter albo/i Stout. Ile chce uwarzyć ? około 20-25l. Interesuje mnie tylko górna fermentacja.
Posiadam takie składniki.

Biscuit Castle Malting 1 kg, Karmelowy 30 1kg, Pale ale 25kg, Red Ale(melanoidynowy) 1kg, Jęczmień wędzony dębem 5kg, Czekoladowy jasny 1kg, Caramel Sweet 1kg, Caramel aromatic 1 kg, Pale Cookie 1kg, Jęczmień prażony 1000ebc ok 800g. 

Uda się coś z tego dobrać taka aby dało się zrobić jakis Porter i/lub Stout?

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc ;)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.