Napalm Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam, Czy ktoś z was piwowarów miał styczność lub ma wiedze na temat tego urządzenia tilt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Ispindel?Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beer Makers Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Tak mam to sprzęt działa super, ale zdalne odczyty to trochę więcej sprzętu i trzeba posiedzieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Czaja Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Ja polecam iSpindel od kolegi @Michał W to samo co Tilt, tańsze i nie trzeba dodatkowego sprzętu, działa nawet w stalowym fementorze. Przy kolejnej warce mam zamiar użyć Monitor.beer jest wparcie Tilta i iSpindela bezproblemowy dostęp zdalny. Co ciekawe zatopiłem ipindela bez kalibracji tak jak dotarł do mnie od Michała, zmierzyłem balingometrem wyszło mi, że 7 BLG korekta do iSpindel 2,66. Dziś sprawdzałem iSpindel pokazuje 5,01, balingometr dokładnie tyle samo. To działa hehehehe. Co do pomiarów temperatury już tak "różowo" nie jest, iSpindel pokazuje 5+ w stosunku do rzeczywistej temperatury, to akurat nie jest problem. Słabiej z opóźnieniem, na podwyższenie lub obniżenie temperatury, nie działa to zbyt szybko, zanim plastik i powietrze w którym zamknięty jest sensor zmieni temperaturę mija trochę czasu. U mnie przy zmianie z 18C na 20C na sterowniku fermentora, iSpidel potrzebował 20h by pokazać, że jest 20, w drugą stronę podobnie. Więc nie zastąpi to sondy z termometrem pokazującej wachania temperatury. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Andrzej Czaja Michał W 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi