Roy_Batty Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam Mam po 15 gramów każdego z chmieli: chinook, simcoe, mosaic oraz citra. Planuję wrzucić to na cichą na ok 16 litrów piwa. Mam taką obawę, czy citra przykryje zapachem wszystkie pozostałe chmiele?. Czy takie chmielenie ma sens?. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Just now, Roy_Batty said: Witam Mam po 15 gramów każdego z chmieli: chinook, simcoe, mosaic oraz citra. Planuję wrzucić to na cichą na ok 16 litrów piwa. Mam taką obawę, czy citra przykryje zapachem wszystkie pozostałe chmiele?. Czy takie chmielenie ma sens?. Pozdrawiam Nie zdominuje. Jak dla mnie tylko za duża multiwitamina, ale to kwestia gustu Roy_Batty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Czego spodziewasz się po chinooku? To jest chmiel goryczkowy...Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy_Batty Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 @Robert87 Spoko chinook był też na goryczkę :). Piwowarzy dają go też na zimno na cichej. https://www.beeradvocate.com/community/threads/dry-hoppig-with-chinook.553470/ Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 34 minuty temu, Robert87 napisał: Czego spodziewasz się po chinooku? To jest chmiel goryczkowy... Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Nie do końca. W aromacie też potrafi wprowadzić cytrusa i trochę żywicy. Citra nie zdominuje wszystkiego zwłaszcza, że Simcoe i Mosaic też lubią przykrywać swoim zapachem inne chmiele. Raczej to się wszystko ładnie razem uzupełni. Robert87 i Roy_Batty 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi