BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Witam Chciałbym uwarzyć Piwo Trapistów czytałem coś na ten temat, nie typowo na forum tylko w jakiś poradnikach jednak szukam konkretnych wskazówek, może ktoś na forum tworzył takie piwo i może coś podpowiedzieć. Pozdrawiam BC BROWAR DOMOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 http://blog.homebrewing.pl/tag/piwa-trapistow/ BC BROWAR DOMOWY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 warzyłem kilkukrotnie, musisz zapamiętać jedną ważną regułę - belgijskie piwa warzymy tylko na płynnych drożdżach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 45 minutes ago, LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO said: warzyłem kilkukrotnie, musisz zapamiętać jedną ważną regułę - belgijskie piwa warzymy tylko na płynnych drożdżach! A warzyłeś może na gęstwie dedykowanych sucharów? Będę w weekend warzył, mam gęstwe danstar abbey i nie wiem czy robić z syropem cukrowym, czy poprostu mocne dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Najpierw zdecyduj się jakie. Podstawowe style trapistów to blond, dubbel, tripel i quadrupel (pomijam już jakieś piwa stołowe czy klimaty Orvala), które mimo cech wspólnych zasadniczo się między sobą różnią. Co byś nie wybrał to informacji jest w internecie pełno, są to w końcu dosyć popularne piwa. No i jak było wspomniane - jak chcesz to zrobić porządnie to tylko dedykowane płynne drożdże. Niektóre suche może dadzą jakąs tam namiastkę, ale to zdecydowanie nie to samo. Edytowane 13 Lutego 2019 przez Oskaliber Jankasper 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BC BROWAR DOMOWY Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Mam płynne dedykowane, dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi