Pieron Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Kolor żółty, piwo mgliste. Nagazowanie duże czyli super jak na ten styl. Piana trwała, drobno-pęcherzykowa, biała, przypomina białą śmietanę, pozostająca na szkle. Smak typowy na te drożdże. Goździki dojść wyraźne, później lekka goryczka chmielowa. I jak zwykle mocno odfermentowane i prawie klarowne. Brakuje mi lepkości. Ogólnie to super pszeniczka, bardzo smaczna, fajnie się pije. Idealne po miesiącu od warzenia. Dzięki - super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 (edytowane) Foto: Edytowane 19 Maja 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Pieron, ja przepraszam, że w tym wątku, ale Ty te degustacje to tak w jeden wieczór czynisz, czy przepisujesz z notatek ? Pytam, bo ja po kilku piwkach już zdania nie potrafię ułożyć a co dopiero wczuwać się w smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo potwierdzam, a na koniec po degustacji może ciepać pniokiem najdalij tak jak w Brennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Hee, normalnie dym. Tak korzystam z notatek, przecież nie spijam wszystko za jednym posiedzeniem. Jeśli mam taką możliwość to mam większy odstęp czasowy min. 1h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi