Pieron Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Kolor żółty, piwo mgliste. Nagazowanie duże czyli super jak na ten styl. Piana trwała, drobno-pęcherzykowa, biała, przypomina białą śmietanę, pozostająca na szkle. Smak typowy na te drożdże. Goździki dojść wyraźne, później lekka goryczka chmielowa. I jak zwykle mocno odfermentowane i prawie klarowne. Brakuje mi lepkości. Ogólnie to super pszeniczka, bardzo smaczna, fajnie się pije. Idealne po miesiącu od warzenia. Dzięki - super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 (edited) Foto: Edited May 19, 2010 by pieron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Pieron, ja przepraszam, że w tym wątku, ale Ty te degustacje to tak w jeden wieczór czynisz, czy przepisujesz z notatek ? Pytam, bo ja po kilku piwkach już zdania nie potrafię ułożyć a co dopiero wczuwać się w smak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo potwierdzam, a na koniec po degustacji może ciepać pniokiem najdalij tak jak w Brennej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 20, 2010 Author Share Posted May 20, 2010 Hee, normalnie dym. Tak korzystam z notatek, przecież nie spijam wszystko za jednym posiedzeniem. Jeśli mam taką możliwość to mam większy odstęp czasowy min. 1h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts