Pieron Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Kolor żółty, piwo mgliste. Nagazowanie duże czyli super jak na ten styl. Piana trwała, drobno-pęcherzykowa, biała, przypomina białą śmietanę, pozostająca na szkle. Smak typowy na te drożdże. Goździki dojść wyraźne, później lekka goryczka chmielowa. I jak zwykle mocno odfermentowane i prawie klarowne. Brakuje mi lepkości. Ogólnie to super pszeniczka, bardzo smaczna, fajnie się pije. Idealne po miesiącu od warzenia. Dzięki - super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 (edited) Foto: Edited May 19, 2010 by pieron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Pieron, ja przepraszam, że w tym wątku, ale Ty te degustacje to tak w jeden wieczór czynisz, czy przepisujesz z notatek ? Pytam, bo ja po kilku piwkach już zdania nie potrafię ułożyć a co dopiero wczuwać się w smak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Dziękuję za degustację i opis moich piw. @ Belzebub Adam potrafi i to dużo potwierdzam, a na koniec po degustacji może ciepać pniokiem najdalij tak jak w Brennej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 20, 2010 Author Share Posted May 20, 2010 Hee, normalnie dym. Tak korzystam z notatek, przecież nie spijam wszystko za jednym posiedzeniem. Jeśli mam taką możliwość to mam większy odstęp czasowy min. 1h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now