anteks Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 czy może mi ktoś powiedzieć jak w leżakują piwa w browarach np. porter Ciechanowski czy też Cieszyński Czy są to zbiorniki zamknięte i piwo w nich odpoczywa pod ciśnieniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Byłem w Cieszynie w zeszłym roku i z tego co mówił przewodnik są to zbiorniki ciśnieniowe. Później jest piwo filtrowane i rozlewane do kegów. Butelkowanie odbywa sie w Żywcu. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 to znaczy że "na cichej " sie nagazuje i w takie idzie do butelek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 W Cieszynie napełniają tylko kegi i przewodnik twierdził, że takie tylko przefiltrowane przez filtry z ziemią okrzemkową leją. Do butelek rzekomo też takie leją , ale ja do końca nie jestem pewny czy tak faktycznie. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi