BrowarPAPI Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witam wszystkich, Proszę o sprawdzenie receptury na Witbier. W załączeniu plik z Brewness. Zastanawiam się czy temperatury zacierania są ok, oraz czy dodatek skórki i soku z cytryny na ostatnie 5 minut gotowania to dobry pomysł. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Witbier.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 No witbier to to nie będzie Za mało pszenicy w nim. Ja daję prawie 50% płatków pszennych, a owsa to tak może z 0,25kg. Co do cytryny to bym uważał bo ona jest max dominującym dodatkiem (skórka). No i te drożdże. Wtbier wymaga drożdży witbierowaych, a nie jakichś tam choćby to miały być suche drożdże Gozdawy CBW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się