Jump to content

Niezamówiony sprzęt ze sklepu Internetowego

fost

Recommended Posts

Mam problem i nie bardzo wiem, co zrobić z tym fantem. Mianowicie: pod koniec listopada 2018 zamówiłem sobie fermentor stożkowy graifather na stronie producenta, ale przez pomyłkę dostałem kocioł zamiast fermentora. Napisałem do sklepu i oczywiście bez problemu dostałem sprzęt, który zamówiłem. Byłem też poproszony, by nie rozpakowywać kociołka, bo przyjedzie po niego kurier. Czas mijał, kuriera nie było, więc napisałem do sklepu – obiecywali załatwiać kuriera, który odbierze zwrot. Powtarzało się to z 3 czy 4 razy, a kuriera jak nie było, tak nie ma. Sprzęt jest spory, stoi w domu i graci. Czy ktoś się orientuje, co mogę w takim przypadku zrobić? Czy muszę to trzymać? Czy mogę się legalnie tego sprzętu pozbyć?

5 minut temu, Patrickll napisał:

Wyślij kurierem na ich koszt tylko napisz im maila że tak robisz.

W sensie że za pobraniem, tak? Może to jest myśl. Tylko ta przesyłka pewnie wyjdzie sporo, bo to wielki i ciężkie pudło, a magazyn mają w UK. No i nie sami te wysyłki obsługują, a mają jakąś firmę od tego... Ale pomysł niezły – na pewno obczaję możliwości i im zaproponuję. Dzięki!

Edited by fost

A czy podpisywałeś jakieś papiery na to, że odebrałeś ten kociołek, czy formalnie to odebrałeś fermentor, który de facto Ci wysłali później, a kociołka w papierach nie ma? Bo jak nie ma w papierach..., to go nie ma :D

Zadzwoń albo przejdź się do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumentów - powinien coś poradzić.

Jak nie zapomnę to w poniedziałek też zapytam u siebie w pracy rzecznika co o tym myśli.