markus383 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam. W jaki sposób czyścicie głowice używane do wyszynku piwa z kegów Cornelius? Muszę wyczyścić (od wewnątrz) te, które mam, ponieważ trochę lepią się od piwa. Dokładnie chodzi mi o głowicę szarą od gazu. Czy zanurzenie w letniej wodzie nie zaszkodzi zaworowi? Pozdrawiam, Mateusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 To nie mydło, woda mu nie szkodzi Przestrzegam tylko przed kontaktem z NaOH, czarne złączki lubią pęknąć. Ja osobiście rozkręcam złączki, zalewam bardzo ciepłą wodą (prawie że wrzątkiem) i wsypuję solidną porcję oxi (np. czubatą łyżeczkę na pół litra wody) i samo się wszystko elegancko czyści. Później przepłukuję wodą, skręcam, psiknę starsanem i można używać. markus383 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Całość można bardzo łatwo rozebrać i umyć. Polecam zaopatrzyć sie w "zestaw naprawczy" ta uszczelka w uzywkach jest mocno sfatygowana Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez anteks markus383 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi