Jump to content

Recommended Posts

Cześć, czekam właśnie na swoja pierwszą warkę. Fermentacja trwa już 11 dni, dzisiaj mierzony poziom BLG wskazał 2,5 i tutaj moje pytania :

- jedni radza przelać na cicha fermentacje inni mówią, ze nie ma sensu. Co robic , butelkowac, niech postoi jeszcze czy na cichą ?
- w smaku jest całkiem dobre, czuć goryczkę ale pojawia sie też nuta kwaśności - o czym to może świadczyć ?

Na opakowaniu drożdży "Hybrydowe drożdże górnej fermentacji"


Z góry dzięki za rady dla świeżaka :D 

EDIT: Temperatura fermentacji max 20 stopni, min 17

Edited by Gasprino
Link to comment
Share on other sites

Nie przelewaj. Zrób tak jak kolega wyżej radzi. To jakiś brewkit? Smaków na tym etapie raczej nie interpretuj, za wcześnie. Piwo postoi trochę w butelkach, wtedy możesz degustować. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.