nitro2311 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 (edited) Czy przy takich parametrach wody jest jakiś sens dodawania gipsu piwowarskiego: Niby jest twarda, ale może powinna być jeszcze twardsza (pale ale) ? BTW. Tak w ogóle na jakim etapie się ten gips dodaje ? Gotowania ? Edited April 9, 2019 by nitro2311 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henx Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Już bym jej bardziej nie „zatwardzał”. Gips ma na celu zmodyfikować wodę, nie brzeczkę czyli dajesz go do wody do zacierania i do wody do wysładzania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitro2311 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now