Skocz do zawartości

Twardość wody


nitro2311

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przy takich parametrach wody jest jakiś sens dodawania gipsu piwowarskiego:

 

image.png.ef51d982e6d4f387aaee2282736df957.png

 

Niby jest twarda, ale może powinna być jeszcze twardsza (pale ale) :D ?

 

BTW. Tak w ogóle na jakim etapie się ten gips dodaje ? Gotowania ?

Edytowane przez nitro2311
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.