sredstvom Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Szanowni zamykam dzisiaj sezon Special Bitterem wg receptury Makarona (chmielenie sama Marynka). Ze zgroza stwierdzilem, ze mam w zamrazalniku nieotwarte 50g Saaza, ktory zapomnialem chyba zadac do poprzedniej warki. Wykombinuje cokolwiek z tym, czy lepiej do tego stylu nie zadawac? Szkoda by mi go bylo wywalac - rocznik 2016, wiec na jesien juz sie chyba nie nada... Podpowiedzcie, bracia i siostry. Koncze wlasnie wysladzac... EDIT: ten przepis: https://www.wiki.piwo.org/Special/Best/Premium_Bitter_(Marynka_Bitter),_Arkadiusz_Makarenko_(Makaron) Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez sredstvom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Daj do leżaka może? A jeszcze lepiej do caska/ polypina - będzie real ale pełną gębą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Chetnie, ale jak wspomnialem - zamykam dzisiaj sezon. Za cieplo bedzie niedlugo w piwnicy, a na babranie sie ze styro juz nie mam checi. Ale rozumiem przekaz - zostac przy Marynce. I tego sie trzymam. Dzieki Ci! ? EDIT: figa z makiem, teraz dopiero widze, ze nie zrozumialem przekazu... ? tak to jest, jak sie chce na szybkiego... Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez sredstvom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi