Browar Eliksir Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Chciałbym się dowiedzieć z jaką siła powinien trzymać kapsel tzn. zrobiłem kapslownice i chce wiedzieć czy gdy użyje dużej siły to kapsel powinien się o milimetr przesunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike83 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 U mnie się nic nie przesuwa po zakapslowaniu, prędzej rękę sobie skaleczę nim obrócę kapsel. Takze moim zdaniem coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Eliksir Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 kapsel mogę przesunąć minimalnie gdy kapsel chwycę przez szmatę i użyje bardzo dużej siły i tak opór stawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Kruciatus napisał: kapsel mogę przesunąć minimalnie gdy kapsel chwycę przez szmatę i użyje bardzo dużej siły i tak opór stawia Według mnie za słabo kapsule . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Kapsel ma stać i ani drgnąć. Jak panu młodemu na weselu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Eliksir Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 sprawdziłem na paru koncerniakach i moja kapslownica kapsluje z większą siłą np na Carlsbergu kapsel mogę przekręcić przez szmatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Każdy kapsel da sie obrócić, wszystko zależy od przylozonej sily. Kapsel wcale nie musi być na maksa przyspawany do butelki, zeby było szczelnie. Jesli glowica twojej kapslownicy trzyma prawidłowy wymiar, to nie ma sie czego obawiac. Ja rowniez mam kapslownice wlasnej roboty, ale poszedlem na skróty i uzylem gotowej glowicy od Griffo, ograniczajac sie tylko do zbudowania odpowiedniej "prasy". Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Kaniutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Eliksir Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 głowica trzyma wymiar z rysunkami z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 No, to sie nie martw, tylko poczekaj i sprawdź w boju, czy piwo sie nagazowalo itepede. Swoja drogą, dostalem w zeszlym roku amerykanskie kapsle. I sa tak liche, ze majac grubsze paznokcie mozna by nie uzywac otwieracza do butelek. A mimo to trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Eliksir Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 zamknę wodę gazowaną i zobacze (używam twardych kapsli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 U mnie głowica z młotkowej za 19 zeta z alledrogo osadzona w stojaku do wiertarki, kapsli przekręcić nie sposób bez kaleczenia szmaty. Wcześniej Greta - pierwsze dwie warki fajnie zacisnęła, potem już gorzej. Wlej gazowanej wody, ogrzej, sprawdź czy wycieka. Nie powinno. Używam losowych kapsli kupionych w paczkach po 500 od Deptana.pl - póki były symetrycznie zaciśnięte, to nawet jak Greta już powoli nie robiła, trzymały dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi