Radi_wroc Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam, Poszukuję mieszadła magnetycznego tak by bez problemu mieściła się kolba 2l. Czy posiada ktoś takowe z LINKA lub godne polecenia tak do 150PLN. Nie kryję, że wolałbym z PL z fakturą, jednak nic nie mogę znaleźć -wszystko do 1000ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ja mam z TB i daje radę z 2l kolbą.https://twojbrowar.pl/pl/laboratorium-piwowarskie/1957-mieszadlo-magnetyczne.html?search_query=mieszadlo&results=3Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkkr Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ja polecam tą: https://www.piwo.org/forums/topic/16990-giełda-mieszadło-magnetyczne/?tab=comments#comment-333837 Jestem zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Mam te z ali, różnica w porównaniu do tych co koledzy wyżej podlinkowali to możliwość ustawienia mniejszych obrotów, np dla startera 100 ml. Tu jest jak zrobić takie samemu i po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkkr Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Mibor napisał: Mam te z ali, różnica w porównaniu do tych co koledzy wyżej podlinkowali to możliwość ustawienia mniejszych obrotów Mieszadło od kolegi Mundex też ma regulowane obroty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 46 minut temu, rkkr napisał: Mieszadło od kolegi Mundex też ma regulowane obroty... Ja nie twierdzę, że nie ma. Charakterystyka pracy wentylatora użyta do jego budowy porostu wymusza jakiś minimalne obroty - pewnie ok 400/min. Przy mieszadle z ali regulację mamy już od ok 100-150 obrotów/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dziękuję za zainteresowanie. Własna konstrukcja działała od 2015 z wymianą silnika po drodze, nie jest to zły pomysł, jednak brak w nim możliwości wycentrowania tak by za jakiś czas nie trzeba znowu przy tym grzebać. W chwili obecnej nie są to tak drogie urządzenia na nasze potrzeby bym znowu to składał. 2 godziny temu, Mibor napisał: Mam te z ali, różnica w porównaniu do tych co koledzy wyżej podlinkowali to możliwość ustawienia mniejszych obrotów, np dla startera 100 ml. Tu jest jak zrobić takie samemu i po co P Napisz proszę jak długo i czy intensywnie użytkujesz mieszadło, ma jakieś mankamenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Mieszadło mam jakieś 1,5 roku. Rozkręcam drożdże z soli, więc staruje od małych pojemności 100-150 ml, a potem w zależności do potrzeb 1 -1,5 l w kolbie 2 l. Zrobiłem w tym czasie 25 warek, więc takich podwójnych starterów myślę. że było ok 10-12. Żadnych problemów z mieszadłem nie ma, działa bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi